diyet ve beslenme icin cilek e-posta: ozlem@ozlemsert.com  

 

Diyetisyen Özlem Sert Aydın İstanbulBeslenme Uzmanı Özlem Sert Aydın Tokat doğumludur. 2000 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Teknolojisi , 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldu.  ffffffDevamı..

 

I Anasayfa I Hakkımızda I Hizmetlerimiz I Yöntemimiz I Makaleler I Başarı Hikayeleri I Bilimsel Yayınlar I Üye Olduğumuz Dernekler I İletişim I Sorular I
 

LC Diyeti ile Yaz Bitmeden Kilo Verin

kis yemekleri

LC diyeti nedir?

LC diyeti karbonhidrat oranı düşürülmüş, karbonhidratlı yiyeceklerin kontrollü bir şekilde tüketildiği bir beslenme programıdır. Popüler birçok diyet gibi katı kuralları yoktur ama karbonhidrat oranı yüksek yiyecekleri limitli yemelisiniz.

Dikkat edilmesi gereken yiyecekler neler?

LC diyetinde sakıncalı beyaz besinlere dikkat edilmelidir; sofra şekeri, beyaz un, nişasta, beyaz pirinç, patates.
 
LC diyetinin faydaları

LC diyeti uygulayanlarda kilo kaybının yanı sıra, metabolizmada artış, daha az tatlı yeme isteği, konsantrasyonda artış, kolesterol problemi olanlarda trigliserit seviyesinde düşme, şeker hastalarında veya insülin direnci olan kişilerde düzenli salgılanan kan şekeri, tansiyon hastalarında kan basıncında düzelme, HDL-iyi huylu kolesterolde yükselme, fiziksel aktivite ile beraber kas artışı görülebilmektedir.

Diğer diyetlerden farkı nedir?

Birçok diyet programı günlük alınan kaloriyi azaltma odaklıdır, ama LC diyetinde sadece sakıncalı besinleri daha az zararlı besinlerle yer değiştiriyorsunuz. Eğer tüketim miktarınızda değişim oluşursa elbette günlük aldığınız kaloride de azalma olacaktır. Burada önemli olan total kalori değil kan glikoz seviyesinin hızlı yükselmemesi ve dalgalanmalar yaşanmamasıdır.

Nereden başlamalı?

Her gün tükettiğiniz yiyecekleri gözden geçirin yada birkaç günlük besin tüketim kaydı oluşturun. Ne sıklıkta ve ne miktarda bu sakıncalı yiyeceklerden tüketiyorsunuz tespit edin. Ve işe bu yiyeceklerin miktarlarını azaltarak hatta bir süre tüketmeyerek başlayabilirsiniz. Sonrasında ki değişime sizde şaşıracaksınız. İlk hafta zorlayıcı olabilir, hatta biraz baş ağrısı da yaşayabilirsiniz.

Sağlıklı pişirme teknikleri öğrenin
Beyaz un, şeker, beyaz pirinç gün içerisinde tükettiğimiz temel besinler. Yiyecekleri hazırlarken eşdeğerlerini yani beyaz un yerine kepekli un, beyaz pirinç yerine kepekli pirinç veya bulgur, şeker yerine meyve veya tatlandırıcıları kullanabilirsiniz. Ama bu besinler her zamanki yaptığınız yemeklerin pişme sürelerini ve tatlarını biraz değiştirebilir. Kepekli pirinç zor pişen bir besindir, önceden suda bekletebilirsiniz, kepekli unla kek yapacaksanız biraz daha fazla süt ilave edebilirsiniz, yada canınız muhallebi çekti muhallebiyi pişirdikten sonra tatlandırıcıyı ilave edebilirsiniz.

**LC diyeti  herhangi bir sağlık problemi olanlarda tedavi amaçlı uygulanmamalıdır.


Sağlıklı Beslenin, Sağlıklı Yaşayın..

Dyt.Özlem Sert Aydın

 




 

   

 

 



 

 

 

bilimsel yayınlar ve dnabilimselyayınlar ve diyet Beslenme biliminde yapılan son araştırmalar; obezite, kardiyovasküler hastalıklar, fiziksel aktivite, çocuk ve adolesan beslenmesi... fffffDevamı..

 

 
© 2008 Diyetisyen Özlem Sert Aydın. Tüm hakları saklıdır.